Αρχική |Επικοινωνία |Blog & Aνακοινώσεις |Είσοδος Μελών

Αρχική | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Εκδήλωση του ΙΚΥ: «Αναδυόμενες Επιστημονικές και Τεχνολογικές περιοχές: σχέσεις με τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας» // 22 Ιανουαρίου 2020 , February 11th, 2020

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ) διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Αναδυόμενες Επιστημονικές και Τεχνολογικές περιοχές: Σχέσεις με τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:00, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής του George Washington University Νίκος Βονόρτας (Institute for International Science and Technology Policy & Department of Economics). Η ομιλία του είχε ως θέμα: “Προκλήσεις Δημόσιας Πολιτικής και Διλήμματα Επιστημονικού Δυναμικού στην Οικονομία της Γνώσης”.

Ακολούθησε η διεξαγωγή των ακόλουθων δύο στρογγυλών τραπεζιών:

 • «Επισκόπηση των νέων επιστημονικών και τεχνολογικών τάσεων και του ρόλου τους στο καινοτόμο οικοσύστημα της Κοινωνίας της Γνώσης», με ομιλητές τον Φ. Κολίση, Αντιπρόεδρο του ΙΚΥ και Ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ, τον Ν. Γαβαλάκη, επικεφαλής της Μονάδας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Κεφαλαίου του ΣΕΒ, τον Γ. Καλογήρου, Καθηγητή ΕΜΠ, και τη Δρ. Α. Πρωτόγερου, Κύρια Ερευνήτρια ΕΜΠ. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Άγγελος Τσακανίκας, Επικ. Καθηγητής ΕΜΠ.
 • «Θεωρητικές επιστήμες: Νέες τάσεις και προοπτικές», με ομιλητές τον Π. Ρούσσο, Καθηγητή Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, τον Δρ. Π. Βιδάλη από την Ελληνική Επιτροπή Βιοηθικής, και τους Δρ. X. Aθανασοπούλου και Π. Γκολογιάννη, εκπροσώπους του Συλλόγου Υποτρόφων του ΙΚΥ. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Φραγκίσκος Κολίσης (ΙΚΥ, ΕΜΠ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα μελέτης σχετικής με τα χαρακτηριστικά των υποτρόφων του ΙΚΥ και τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας που εκπονήθηκε από το ΕΒΕΟ/ΕΜΠ σε συνεργασία με το ΙΚΥ.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Ομιλία του Καθηγητή Γιάννη Καλογήρου στο Συνέδριο “Micro-dynamics, Catching-Up and Global Value Chains”, Πανεπιστήμιο Bocconi, Μιλάνο, 20-22 Νοεμβρίου 2019 , November 27th, 2019

Ο Καθηγητής Γιάννης Καλογήρου και ο Δρ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ) συμμετείχαν στο Συνέδριο με θέμα Micro-dynamics, Catching-Up and Global Value Chains στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου CatChain (“Catching–Up along the Global Value Chain: Models, Determinants and Policy Implications in the era of the Fourth Industrial Revolution”), το οποίο διεξήχθη στις 20-22 Νοεμβρίου του 2019 στο Πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου.

Κατεβάστε εδώ το Πρόγραμμα του Συνεδρίου

Στο Συνέδριο συμμετείχαν αρκετοί διακεκριμένοι ερευνητές στα πεδία των εξελικτικών οικονομικών, των οικονομικών της καινοτομίας αλλά και των διεθνών οικονομικών, όπως οι Bengt-Åke Lundvall (Aalborg University), Keun Lee (Seoul National University), Franco Malerba (Bocconi University), Nicholas Vonortas (The George Washington University), Gary Gereffi (Duke University), Sunil Mani (Centre for Development Studies), Carlo Pietrobelli (University Roma Tre), Γιάννης Καλογήρου (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Maria Savona (University of Sussex), Mammo Muchie (Tshwane University of Technology) και Jeffrey Orozco (National University of Costa Rica). Επίσης, νέοι αλλά και πιο έμπειροι ερευνητές παρουσίασαν την ερευνητική τους δουλειά πάνω στα θέματα των Παγκόσμιων Αλυσίδων Αξίας και της σχέσης τους με την ανάπτυξη και καινοτομική δραστηριότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και συνολικά των οικονομιών, και ιδιαίτερα των αναπτυσσόμενων χωρών. Το Συνέδριο περιελάμβανε θεματικές ενότητες που επικεντρώνονταν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές (Λατινική Αμερική, Βραζιλία, Ασία και Αφρική) καθώς και θεματικές ενότητες πιο γενικού χαρακτήρα.

Ο Γιάννης Καλογήρου έκανε ομιλία στην τελευταία ενότητα του Συνεδρίου (“Final Reflections on Catching-Up, Global Value Chain and Innovation Systems”) στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Bengt-Åke Lundvall , Valentina Meliciani (Luiss Business School) και Franco Malerba (ως Συντονιστής). (δείτε φωτογραφίες παρακάτω)

Κατεβάστε εδώ την παρουσίαση του Γιάννη Καλογήρου με τίτλο “Some reflections on the New Era, the main processes/systems and a key input”.

Επιπροσθέτως, τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου έλαβε χώρα επίσημο δείπνο στο πλαίσιο του οποίου τέσσερεις νέοι ερευνητές βραβεύτηκαν για τις δημοσιεύσεις τους στο Συνέδριο (δείτε φωτογραφίες παρακάτω)
Σεμινάριο Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης 2019 , May 6th, 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 14ο Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης από την ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙIΕ/ΕΙΕ) στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το Σεμινάριο έλαβε χώρα από το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου έως το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Σεμινάριο είχε τίτλο “Ψηφιακός μετασχηματισμός, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και καινοτόμος επιχειρηματικότητα στην προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης” και οι θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν είναι:

 1. Πέμπτη 18 Ιουλίου, 20:30 – 23:30: Καλωσόρισμα στο Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου
 2. Παρασκευή 19 Ιουλίου, 10:00 – 13:30: A new era for the Greek ecosystem of Innovation and Entrepreneurship (Part A) (στα αγγλικά)
 3. Παρασκευή 19 Ιουλίου, 15:30 – 18:00: Coaching and Mentoring the new Entrepreneurial Teams of the Incubator EPI.NOO and the INVENT ICT Programme (στα αγγλικά)
 4. Παρασκευή 19 Ιουλίου, 18:00 – 21:30: A new era for the Greek ecosystem of Innovation and Entrepreneurship (Part B) (στα αγγλικά)
 5. Σάββατο 20 Ιουλίου, 10:00 – 13:30: Βέλτιστη δομή οργάνωσης και διοίκησης των ΤΠΕ σε ένα σύγχρονο κράτος
 6. Σάββατο 20 Ιουλίου, 18:00 – 21:30: Ψηφιακός Μετασχηματισμός και 4η Βιομηχανική Επανάσταση
 7. Κυριακή 21 Ιουλίου, 10:30 – 12:30: Smart Sustainable Development (στα αγγλικά)
 8. Κυριακή 21 Ιουλίου, 12:30 – 13:30: Συμπεράσματα του Σεμιναρίου – Γενική Συζήτηση

Μπορείτε να δείτε εδώ την εισαγωγική ομιλία του Καθηγητή ΕΜΠ Γιάννη Καλογήρου στο Βιομηχανικό Μουσείο.

Μπορείτε να δείτε ένα ευχάριστο βίντεο από το τριήμερο του Σεμιναρίου, εδώ.

Το πρόγραμμα βρίσκεται εδώ.

Οι παρουσιάσεις από τις διάφορες θεματικές ενότητες βρίσκονται εδώ.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ
Επιμελητήριο Κυκλάδων
Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας
Πρόγραμμα Invent ICT
Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛ/ΛΑΚ
Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ
Konrad Adenauer Stiftung
Hellenic Blockchain Hub
Κέντρο Τεχνικού Πολιτισμού, Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης

Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή Σεμιναρίου:
Γιάννης Καλογήρου, Θεόδωρος Καρούνος, Άγγελος Τσακανίκας,
Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Ευάγγελος Σιώκας, Ιωάννα Καστέλλη,
Αιμιλία Πρωτόγερου, Γεώργιος Σιώκας

Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Ερμούπολη (Σύρου)
Πέμπτη 18 Ιουλίου – Κυριακή 21 Ιουλίου
Με επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση “Ευκαιρίες και Προκλήσεις για την Ελληνική Βιομηχανία στην Εποχή του Industry 4.0” από το ΙΟΒΕ, την Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη και το ΕΒΕΟ ΕΜΠ , February 13th, 2019

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,  το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ, διοργάνωσαν την εκδήλωση  «Ευκαιρίες και Προκλήσεις για την Ελληνική Βιομηχανία στην Εποχή του Industry 4.0»  στο πλαίσιο του European Industry Week 2019, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Το δελτίο τύπου της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Άρθρο του Επικ. Καθηγητή ΕΜΠ Άγγελου Τσακανίκα στην ιστοσελίδα “Economistas” με τίτλο: “Πόσο «νέοι» πρέπει να είναι οι νέοι επιχειρηματίες;” , January 4th, 2019

Ο Επικ. Καθηγητής ΕΜΠ Άγγελος Τσακανίκας αρθρογραφεί στην ιστοσέλιδα Economistas.gr καταπιάνοντας ζητήματα που αφορούν τη νεοφυή και καινοτομική επιχειρηματικότητα της χώρας καθώς επίσης τις εξελίξεις στην βιομηχανική της δραστηριότητα. Όντας Επιστημονικός Υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνέων (ΙΟΒΕ), καταπιάνεται πάνω σε ένα ζήτημα που απασχολεί την ερευνητική κοινότητα που ασχολείται με τις πολιτικές προώθησης της επιχειρηματικότητας διεθνώς, το ζήτημα της ηλικίας των ατόμων που ξεκινούν ένα επιχειρηματικό εγχείρημα. Χρησιμοποιώντας τη μακρόχρονη επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία του στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και παράλληλα αξιοποιώντας δεδομένα από το Global Entrepreneurship Monitor (GEM), αποτυπώνει την εικόνα που επικρατεί αναφορικά με το ζήτημα στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο, καταλήγοντας σε χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με την επιχειρηματική ενεργοποίηση νεαρών υποψήφιων επιχειρηματιών.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Με επιτυχία διοργανώθηκε η Διημερίδα των Goethe-Institut Athen, ΕΒΕΟ/ΕΜΠ και Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών με θέμα: “Research, Innovation and Entrepreneurship: A new agenda for the enhancement of structural competitiveness”, 26-27 Νοεμβρίου 2018 , November 11th, 2018

Το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα “Research, Innovation and Entrepreneurship: A new agenda for the enhancement of structural competitiveness” («Έρευνα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Μια νέα ατζέντα για την ενδυνάμωση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας»). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, Αθήνα).

Η Διημερίδα περιελάμβανε μια ενότητα με εισαγωγικές ομιλίες και 6 θεματικά πάνελ στα οποία συμμετείχαν ομιλητές από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα της Διημερίδας εδώ

Δείτε τις Παρουσιάσεις της Διημερίδας εδώ

Πρόγραμμα Διημερίδας

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου

15:00 – 16:00, Εισαγωγικές Ομιλίες – Χαιρετισμοί (ταυτόχρονη διερμηνεία σε ελληνικά/γερμανικά)

16:00 – 18:00, Πάνελ 1: Επιχειρηματική και καινοτομική δραστηριότητα: Εμπειρικά στοιχεία από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη (θα διεξαχθεί στα αγγλικά)

18:30 – 20:45, Πάνελ 2: Ενίσχυση των δημιουργικών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση (ταυτόχρονη διερμηνεία σε ελληνικά/γερμανικά)

Τρίτη 27 Νοεμβρίου

10:00 – 12:00, Πάνελ 3: Ο ρόλος του Tech Coaching και άλλων θεσμικών μηχανισμών στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της έρευνας και της καινοτομίας / επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης (θα διεξαχθεί στα αγγλικά)

12:30 – 15:00, Πάνελ 4: Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (θα διεξαχθεί στα αγγλικά)

16:00 – 18:00, Πάνελ 5: Η ισορροπία μεταξύ της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και της ανοιχτής καινοτομίας (θα διεξαχθεί στα αγγλικά)

18:30 – 20:30, Πάνελ 6: Ο ρόλος της τεχνικής εκπαίδευσης και της μαθητείας στην ενίσχυση της καινοτομικής έντασης της οικονομίας (θα διεξαχθεί στα αγγλικά)
Συμμετοχή του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στο 30ο ετήσιο συνέδριο του EAEPE / Νίκαια, Γαλλία, 6-8 Σεπτεμβρίου 2018 , September 12th, 2018

LIEE/NTUA successfully participated in the 30th Annual Conference of EAEPE (European Association for Evolutionary Political Economy) that was held in Nice, France, from 06 to 08 of September 2018 at the ISEM Institute (School of Economics and Business), at the University of Nice Sophia Antipolis. The general theme of this year’s EAEPE Conference was: “Evolutionary foundations at a crossroad: Assessments, outcomes and implications for policy makers“.

Download the Conference Programme here.

The senior researchers Aimilia Protogerou and Ioanna Kastelli, the post-doc researcher Panagiotis Panagiotopoulos and the PhD Candidate George Siokas participated with paper presentations (co-authors: Professors Yannis Caloghirou and Aggelos Tsakanikas, and the LIEE collaborators Glykeria Karagouni and Alexandra Kontolaimou) as well as with a discussant and/or chairman role in the following four Sessions of two different Research Areas (E1. Industrial Policy and Development, E2. Entrepreneurship and Theory of the Firm):

 

Research Area E2: ENTREPRENEURSHIP AND THEORY OF THE FIRM (1)

Chair and Discussant: Aimilia Protogerou

 • Anastasia Constantelou, Nikolaos Konstantopoulos: Counter fighting the effects of economic downturns: Exploring the dynamic organisational capabilities of Greek firms during the economic crisis.
 • Glykeria Karagouni, Aimilia Protogerou: Dynamic capabilities and entrepreneurial management in a seventh-generation family-business: the case of succession in Loulis Mills
 • Caroline Granier, Valérie Revest, Alessandro Sapio: Growth performance of SMEs: a comparison between listed and non-listed companies in Europe

 

Research Area E2: ENTREPRENEURSHIP AND THEORY OF THE FIRM (2)

Chair and Discussant: Anastasia Constantelou

 • Aimilia Protogerou, Alexandra Kontolaimou, Yannis Caloghirou: Entrepreneurship in the Creative Industries: Evidence from Young Firms in Greece
 • Matti Ylonen: Understanding corporate tax avoidance and corporate power: What can we learn from early evolutionary economists?
 • Panagiotis Panagiotopoulos, Aimilia Protogerou, Yannis Caloghirou, George Siokas: The evolution of the organisational ICT resources, dynamic and operational capabilities of the Greek municipalities in the period 2011-2017: Analyzing the data of two large successive surveys

 

Research Area E1: INDUSTRIAL POLICY AND DEVELOPMENT (1)

Chair: Ioanna Kastelli

Discussants: Ioanna Kastelli, Carlo Pietrobelli

 • Edilaine Venancio, André Tosi Furtado: Brazilian Innovation Policy for wind energy technology: were there coherence and consistence?
 • Guendalina Anzolin: Pattern of Natural Resources Diversification: An Industrial Policy Evaluation Towards the Iron-Ore Value Chain in Brazil
 • Amir Lebdioui: The Role of the State in promoting diversification through linkage development in natural resource-rich economies
 • Piotr Kopycinski: Embeddedness and evolution of processes implemented by the Business Process Outsourcing sector: dimensions, actors, functions

 

Research Area E1: INDUSTRIAL POLICY AND DEVELOPMENT (2)

Chair: Wilfred Dolfsma

Discussants: Wilfred Dolfsma, Andrea Califano

 • Francesco Macheda: Iceland: Is this Time Different? Speculation Led vs. Innovation Led-Growth
 • Ioanna Kastelli, Aggelos Tsakanikas, George Siokas: How absorptive capacity enables new entrepreneurial ventures of high added value?
 • Lukasz Mamica: The role of universities in growth of Global Business Services
 • Petra Bleuel: The Mittelstand and the “German Model”, to what extent both can be a source of inspiration for the case of French SMEs?

 

 

 

 
Επίσκεψη εργασίας ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, 20-21/6/2018 , June 22nd, 2018

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ) και συνεργαζόμενων με αυτό Καθηγητών και ερευνητών από το ΕΜΠ, με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων για τη βελτίωση της αλυσίδας αξίας της παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης προϊόντων μαστίχας, ο Καθηγητής Γιάννης Καλογήρου, ο Επίκ. Καθηγητής Άγγελος Τσακανίκας, η Καθηγήτρια Γλυκερία Κακάλη και ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησαν οργανωμένη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΜΧ αλλά και της θυγατρικής της εταιρείας Mediterra ΑΕ, στις 20 και 21 Ιουνίου 2018.

Η ατζέντα της επίσκεψης περιελάμβανε τα ακόλουθα:
 • Εναρκτήρια Συνάντηση Εργασίας μεταξύ της ΕΜΧ και της Ομάδας του ΕΜΠ
 • Συζήτηση με Μαστιχοπαραγωγούς στα γραφεία της ΕΜΧ
 • Επίσκεψη εργασίας στο Εργοστάσιο της ΕΜΧ
 • Συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας ως προς τους στόχους της συνεργασίας (συμμετείχαν η ΕΡΤ, το ειδησεογραφικό μέσο “Αλήθεια”, το ειδησεογραφικό μέσο “Πατρίδα TV”, η εφημερίδα “Πολίτης Χίου” και το ενημερωτικό διαδικτυακό μέσο “Αστραπάρης”)
 • Επίσκεψη εργασίας στο Εργοστάσιο της Mediterra
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Μαστίχας
 • Επισκόπηση επίσκεψης (επόμενα βήματα) 
Ακολουθούν τα σχετικά δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα:Σεμινάριο Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης 2018 , May 12th, 2018

Η Ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ διοργάνωσε το 13o Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙIΕ/ΕΙΕ) στην Ερμούπολη της Σύρου. Το φετινό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛ/ΛΑΚ και το Πρόγραμμα “Invent ICT”.

Το Σεμινάριο διεξήχθη από το πρωί της Παρασκευής 13 Ιουλίου έως το πρωί της Κυριακής 15 Ιουλίου στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Σεμινάριο είχε τίτλο “Οι Κρίσιμοι Παράγοντες και Κινητήριες Δυνάμεις προς την κατεύθυνση της Ευφυούς Ανάπτυξης” και περιελάμβανε τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 1. Παρασκευή 13 Ιουλίου, 10:00 – 13:30: Οι Ευφυείς Πόλεις και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Θεωρητικό πλαίσιο και ελληνικά παραδείγματα
 2. Παρασκευή 13 Ιουλίου, 18:00 – 21:30: Επαναπροσδιορίζοντας την Εκπαίδευση προς την κατεύθυνση της Καινοτομίας στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης
 3. Σάββατο 14 Ιουλίου, 10:00 – 13:00: Το νέο περιβάλλον των Ψηφιακών Υποδομών και Δικτύων: Τάσεις και Προκλήσεις
 4. Σάββατο 14 Ιουλίου, 18:00 – 21:30: Innovative Entrepreneurship: The role of Education, Coaching and Partnerships between Academia and Industry (θα διεξαχθεί στα αγγλικά)
 5. Κυριακή 15 Ιουλίου, 10:30 – 12:30: Συμπεράσματα του Σεμιναρίου – Γενική ΣυζήτησηΗ θερμοκοιτίδα INVENT ICT ολοκλήρωσε τον Α΄ κύκλο παρουσιάζοντας τους νέους πρωτοπόρους της τεχνολογίας , April 25th, 2018

Mε 12 καινοτόμα επιχειρηματικά σχήματα στον χώρο της τεχνολογίας ολοκληρώθηκε ο α’ κύκλος  του προγράμματος επώασης καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων INVENT ICT που στηρίζει η θερμοκοιτίδα ΕΠΙ.νοώ του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ), οι Industry Disruptors-Game Changers(ID/GC) και η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Στο πλαίσιο της αποφοίτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε διήμερη εκδήλωση στις 28 & 29 Μαρτίου 2018, τα 12 επιχειρηματικά σχήματα που επωάστηκαν για 12 μήνες στη θερμοκοιτίδα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο με μεγάλη επιτυχία σε εκπροσώπους χρηματοδοτικών σχημάτων (Funds) που παρευρέθησαν όπως είναι η Metavallon, η Velocity Partners, το UNI.Fund και η PN Value, καθώς και σε “angel investors”. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννης Γκόλιας, ο Δ/της του ΕΠΙΣΕΥ κ. Ιωάννης Βασιλειου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ κ. Γ. Στεφανόπουλος, το επιστημονικό συμβούλιο του προγράμματος (οι καθηγητές του ΕΜΠ Γ. ΚαλογήρουΒ. ΜάγκλαρηςΑ. Τσακανίκας), o ιδρυτής των ID/GC Μ. Στάγκος και ο συντονιστής του Invent ICT Δρ. Ε.Σιώκας, ενώ παρευρέθηκαν και καθηγητές του ΕΜΠ και άλλων ιδρυμάτων που στηρίζουν τη θερμοκοιτίδα, καθώς και δημοσιογράφοι και στελέχη των εταιρειών κινητών επικοινωνιών (μέλη της ΕΕΚΤ).

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η έναρξη του β’ κύκλου του προγράμματος, για το οποίο αιτήσεις συμμετοχής  μπορούν να κατατεθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση inventict.gr/apply/.

Απολογιστικά, ο πρώτος κύκλος λειτουργίας της θερμοκοιτίδας δέχθηκε περισσότερες από αιτήσεις 60 ομάδων που προέρχονται από το ΕΜΠ και από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Πανεπιστήμιο Πειραιά) και άλλες πολυτεχνικές σχολές, εκ των οποίων είκοσι πέντε ομάδες έλαβαν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης και δώδεκα (12) από αυτές ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα, δίνοντας στην αγορά τεχνολογικές λύσεις για τους κλάδους των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, της υγείας, του τουρισμού, του gaming, του αθλητισμού.

Virtual Visits @ www.inventICT.gr

Social Hangout  @ https://www.facebook.com/Invent4ICT/

Get in touch @   info@inventICT.gr
Networking Day @ INVENT I Πέμπτη 23/11 , December 3rd, 2017

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 17:30 στο χώρο του Invent ICT (Βλαχάβα 6-8, Μοναστηράκι) πραγματοποιήθηκε το πρώτο Networking EventΣτην εκδήλωση αυτή, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν καλύτερα και από κοντά τις ομάδες του Invent ICT και να μάθουν για το έργο τους & τις προκλήσεις στις οποίες απαντάνε.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

INVENT_gathering_invitation

* Το πρόγραμμα επώασης καινοτόμων επιχειρήσεων Invent ICTυλοποιείται από τη Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Virtual Visits @ www.inventICT.gr

Social Hangout  @ https://www.facebook.com/Invent4ICT/

Get in touch @   info@inventICT.gr

Ένα βίντεο από την εκδήλωση:

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 
Ημερίδα Γαλλικού Ινστιτούτου: “Έξυπνες Πόλεις: Από τον Σχεδιασμό στην Πράξη”, Παρασκευή 10/11/2017 , October 27th, 2017

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο Έξυπνες Πόλεις: Από τον Σχεδιασμό στην Πράξη την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος της ημερίδας ήταν η αντιπαραβολή απόψεων των οικονομικών, πολιτικών και ακαδημαϊκών παραγόντων, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών για τις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις των έξυπνων πόλεων.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου γαλλοελληνικού Φόρουμ Καινοτομίας του Δικτύου MAZINNOV

Δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας

 

Δείτε το βίντεο της ημερίδας:

Mέρος Ι: https://vimeo.com/244056500

Mέρος II: https://vimeo.com/244056755

Δείτε σχετικό άρθρο στην εφημερίδα “Το Βήμα”

Ο Καθηγητής ΕΜΠ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας, Γιάννης Καλογήρου, έλαβε μέρος στις θεματικές ενότητες “Πώς ορίζεται η έξυπνη πόλη;” και “Έξυπνες συνεργασίες για έξυπνες πόλεις“, καθώς και στο κλείσιμο της ημερίδας.

Δείτε εδώ την παρουσίαση του Γιάννη Καλογήρου.
Διοργάνωση του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Globelics από το ΕΒΕΟ/ΕΜΠ , October 16th, 2017

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15ο Διεθνές Συνέδριο του Globelics, το οποίο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ με την υποστήριξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ. Το Συνέδριο έλαβε χώρα από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» και είχε τίτλο: “Innovation And Capacity Building In The Context Of Financialisation And Uneven Development Of The Global Economy: New Roles For The State, Productive Sector, And Social Actors”.

Πρόκειται για ένα γεγονός διεθνούς απήχησης, καθώς η ταυτότητα του συγκεκριμένου φορέα  έχει μια παγκόσμια σύνθεση και απευθύνεται στον κόσμο της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας έχοντας ως κεντρική ιδέα την ανάπτυξη της καινοτομίας. Ειδικότερα, το Globelics (Global Network for Economics of Learning, Innovation, and Competence Building Systems) είναι ένα παγκόσμιο ερευνητικό δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 2000 πανεπιστημιακοί και ερευνητές από τις πέντε ηπείρους, τις ανεπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες, αναζητώντας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η καινοτομία, η γνώση και η οικοδόμηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων, στην οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 350-400 άτομα, Πανεπιστημιακοί/Ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και Start-ups, εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών κ.ά. Σε μία γεωγραφική κατανομή, οι προσκεκλημένοι ομιλητές και οι εισηγητές από το εξωτερικό προήλθαν περίπου: 70 από την Ευρώπη, 65 από τη Λατινική Αμερική, 12 από τις ΗΠΑ/Καναδά, 55 από την Ασία και 33 από την Αφρική. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι στην τέλεση του Συνεδρίου συνέβαλλαν 133 ενεργοί εθελοντές από 9 διαφορετικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Οι δραστηριότητες του Συνεδρίου περιελάμβαναν:

 • α) 8 Κεντρικές Ομιλίες από τους Bengt-Åke Lundvall, Richard Nelson, William Lazonick, Maria Joao Rodrigues, Νίκο Χριστοδουλάκη, Κώστα Φωτάκη, Elisabeth Lipiatou και τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη
 • β) Παρουσίαση 188 επιστημονικών εργασιών από διακεκριμένους και νέους ερευνητές.
 • γ) Διεξαγωγή 8 ειδικών θεματικών συζητήσεων με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο
 • δ) Παρουσίαση 14 βιβλίων
 • ε) Industry Event: Στρογγυλό Τραπέζι με εκπροσώπους από 7 μεγάλες ελληνικές εταιρείες. Η συζήτηση είχε ως τίτλο: “The Greek productive system in the post crisis era: A pattern for an effective transformation through innovation and sustainable development”.
 • ε) Startup Event:  Μια ανοιχτή εκδήλωση για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε 2 πάνελ ομιλητών.
 • στ) 4 Cultural Events: Ξεναγήσεις στο 1) Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 2) στο Μουσείο της Ακρόπολης, 3) στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», και 4) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Δείτε το Τεύχος του Προγράμματος του Συνεδρίου

Φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητες του Συνεδρίου μπορείτε να δείτε στις ακόλουθες σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται:

https://www.facebook.com/15thglobelicsinternationalconference/

https://www.instagram.com/15thglobelicsintconf/

https://twitter.com/GlobelicsAthens?s=07
Σεμινάριο της Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας 2017 , June 10th, 2017

Η Ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ πραγματοποίησε το 12ο Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙIΕ/ΕΙΕ) στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το σεμινάριο θα διεξήχθη από το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουλίου έως το πρωί της Κυριακής 9 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Σεμινάριο είχε τίτλο “Ευφυής Ανάπτυξη, Απασχόληση και Ευημερία στην Ψηφιακή Εποχή” και περιελάμβανε τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 1. Παρασκευή 7 Ιουλίου, 10:00 – 13:30: «Ευφυής πόλη» και ανοιχτή διακυβέρνηση: Ένα πλαίσιο για τοπική ανάπτυξη;
 2. Παρασκευή 7 Ιουλίου, 18:00 – 21:30: Europe in Start-up mode (διεξήχθη στα αγγλικά).
 3. Σάββατο 8 Ιουλίου, 10:00 – 13:30: Έξυπνη Εξειδίκευση: Οι θεωρητικές καταβολές και η εξέλιξη της έννοιας, και η εφαρμογή της στις ευρωπαϊκές και ελληνικές περιφέρειες
 4. Σάββατο 8 Ιουλίου, 18:00 – 21:30: The second Machine Age: Εξελίξεις και Επιπτώσεις
 5. Κυριακή 9 Ιουλίου, Α’ Μέρος (10:00 – 12:00): Προτάσεις για την εισαγωγή της Καινοτομίας και του Ανοιχτού Λογισμικού στην Εκπαίδευση, Β’ Μέρος (12:00 – 13:00): Συμπεράσματα του Σεμιναρίου – Γενική Συζήτηση

Δείτε τις παρουσιάσεις του Σεμιναρίου

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου

Δείτε το συνολικό πρόγραμμα των φετινών σεμιναρίων της Ερμούπολης

Χάρτης για το Επιμελητήριο Κυκλάδων

 

-.-
Young blood powered by the athens startup ecosystem , February 20th, 2017

Η ομάδα INFOSTRAG στηρίζει τη νέα δράση με τίτλο “Young blood powered by the athens startup ecosystem” και θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15/03/2017 στην έδρα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (Ακαδημίας 7, Αθήνα) υπό τον τίτλο “Young Blood”.

Η ιδέα ξεκίνησε από τη Θ.Ε.Α. και με τη συνδρομή του Startupsafary & του bloode (www.bloode.org) πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Είναι σύνηθες στις μέρες μας, τόσο το οικοσύστημα των start up όσο και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος να επικοινωνεί την ανάγκη υποστήριξης των νέων ανθρώπων στα επιχειρηματικά τους εγχειρήματα. Θεωρούμε πως αυτή η ενέργεια αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε, ως άνθρωποι με φρέσκες και καινοτόμες ιδέες, ότι το “νέο αίμα” δεν ζητάει μόνο, αλλά προσφέρει και λύσεις σε χρονίζοντα κοινωνικά προβλήματα αυτής της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν εντός ολίγων ημερών.
Παρουσίαση του προγράμματος “Invent ICT” στο Δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ξάνθης , January 27th, 2017

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε ν’ ακούσετε το Δρ. Ευάγγελο Σιώκα Project Manager του έργου In*vent: Επιχειρώ Τεχνολογικά , ο οποίος μίλησε για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω έργο.
Παρουσίαση του Invent ICT στο ΣΚΑΪ “Ready Business: Tα Νέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” , January 27th, 2017

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2016 στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Ready Business: Tα Νέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με τον Νίκο Υποφαντή, έγινε παρουσίαση του προγράμματος επώασης καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων “Invent ICT“. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή εδώ: http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=284458.
Δελτίο Τύπου: Παρουσιάστηκε η θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων “Invent ICT” , January 12th, 2017

epinooΠραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος επώασης καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων Invent ICT, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών, ερευνητών, φοιτητών και παραγόντων της αγοράς, στις εγκαταστάσεις του κόμβου ΕΠΙ.νοώ, στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων εντάσεως γνώσης που αξιοποιούν τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην ανάσχεση του brain drain που επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης στην χώρα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Βασίλης Μαγκλάρας, o οποίος ανέφερε ότι η υφιστάμενη εθνική ψηφιακή πολιτική έχει ως κεντρικό στόχο την αξιοποίηση του εξαιρετικού έργου που γίνεται τόσο από το ελληνικό πανεπιστήμιο, όσο και από τον δυναμικό και εξωστρεφή κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, και πρόσθεσε:

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα μιας ουσιαστικής σύμπραξης ανάμεσα στο δημόσιο τομέα, τον ακαδημαϊκό χώρο, και τον ιδιωτικό τομέα με άμεσο στόχο την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία».

Το Invent ICT υλοποιείται από τη Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ (ΕΠΙΣΕΥ – Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Το πρόγραμμα αξιοποιεί την προηγούμενη πείρα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ και της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ και είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο, καθώς: α) αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας του ακαδημαϊκού κόσμου με τη βιομηχανία και με τον οργανισμό ID-GCs με στόχο την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, β) είναι εστιασμένο και ταυτόχρονα ευρύ, καθώς επικεντρώνεται στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών που είναι γενικού σκοπού με πολλές εφαρμογές σε όλους σχεδόν τους κλάδους και τομείς της οικονομίας (π.χ. στην ενέργεια, περιβάλλον, μεταποίηση), γ) στηρίζεται στη συστηματική υποστήριξη ερευνητικών ομάδων (coaching και mentoring), δ) αξιοποιεί τη διεθνή πείρα και πρακτική καθώς συμπράττει σε αυτό και ο μη κερδοσκοπικός βελγικός οργανισμός S.O. Kwadraat που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο του Leuven, που αναδείχθηκε στον τομέα αυτό ως το ποιο καινοτόμο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, ε) αξιοποιεί το ευρύ ανθρώπινο δίκτυο των αποφοίτων του ΕΜΠ. [περισσότερα.. » ]
Συνέντευξη του Καθηγητή ΕΜΠ Γιάννη Καλογήρου στην ΕΡΤ για την πρωτότυπη “θερμοκοιτίδα” για επιχειρήσεις , November 16th, 2016

Ο Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου μίλησε στην ΕΡΤ(10:00-12:00) για τη νέα “θερμοκοιτίδα” επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξη της καινοτομίας και τη στήριξη της ψηφιακής στρατηγικής. Ο Καθηγητής μίλησε από το 01:10:10 έως το 01:17:45.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.epinoo.gr/invent/.
Συνέντευξη του Καθηγητή ΕΜΠ Γιάννη Καλογήρου και του Δρ. Ευάγγελου Σιώκα στο Capital.gr για την πρωτότυπη “θερμοκοιτίδα” για επιχειρήσεις , November 16th, 2016

Μια πρωτότυπη “θερμοκοιτίδα” για επιχειρήσεις

Πηγή: Capital

Πρωτοβουλία για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αναλαμβάνει η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Σε αυτό το πλαίσιο, ο κόμβος “ΕΠΙνοώ” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC) δημιουργούν μια “θερμοκοιτίδα” επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξη της καινοτομίας και τη στήριξη της ψηφιακής στρατηγικής στην Ελλάδα. Την πρωτοβουλία αυτή παρουσιάζουν o κ. Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής ΕΜΠ, κ Βαγγέλης Σιώκας, Διδάκτωρ Μηχανικός, ΕΜΠ και ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, Γεν, Διευθυντής ΕΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την ιδέα τους στην ιστοσελίδα http://www.epinoo.gr/invent/