- INFOSTRAG - https://infostrag.gr -

Η θερμοκοιτίδα INVENT ICT ολοκλήρωσε τον Α΄ κύκλο παρουσιάζοντας τους νέους πρωτοπόρους της τεχνολογίας

Mε 12 καινοτόμα επιχειρηματικά σχήματα στον χώρο της τεχνολογίας ολοκληρώθηκε ο α’ κύκλος  του προγράμματος επώασης καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων INVENT ICT [1] που στηρίζει η θερμοκοιτίδα ΕΠΙ.νοώ του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών  [2]του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ), οι Industry Disruptors-Game Changers [3](ID/GC) και η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας [4] (ΕΕΚΤ).

Στο πλαίσιο της αποφοίτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε διήμερη εκδήλωση στις 28 & 29 Μαρτίου 2018, τα 12 επιχειρηματικά σχήματα που επωάστηκαν για 12 μήνες στη θερμοκοιτίδα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο με μεγάλη επιτυχία σε εκπροσώπους χρηματοδοτικών σχημάτων (Funds) που παρευρέθησαν όπως είναι η Metavallon, η Velocity Partners, το UNI.Fund και η PN Value, καθώς και σε “angel investors”. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου [5] κ. Ιωάννης Γκόλιας, ο Δ/της του ΕΠΙΣΕΥ [2] κ. Ιωάννης Βασιλειου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ [4] κ. Γ. Στεφανόπουλος, το επιστημονικό συμβούλιο του προγράμματος (οι καθηγητές του ΕΜΠ Γ. ΚαλογήρουΒ. ΜάγκλαρηςΑ. Τσακανίκας), o ιδρυτής των ID/GC [3] Μ. Στάγκος και ο συντονιστής του Invent ICT Δρ. Ε.Σιώκας, ενώ παρευρέθηκαν και καθηγητές του ΕΜΠ και άλλων ιδρυμάτων που στηρίζουν τη θερμοκοιτίδα, καθώς και δημοσιογράφοι και στελέχη των εταιρειών κινητών επικοινωνιών (μέλη της ΕΕΚΤ [4]).

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η έναρξη του β’ κύκλου του προγράμματος, για το οποίο αιτήσεις συμμετοχής  μπορούν να κατατεθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση inventict.gr/apply/. [6]

Απολογιστικά, ο πρώτος κύκλος λειτουργίας της θερμοκοιτίδας δέχθηκε περισσότερες από αιτήσεις 60 ομάδων που προέρχονται από το ΕΜΠ και από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Πανεπιστήμιο Πειραιά) και άλλες πολυτεχνικές σχολές, εκ των οποίων είκοσι πέντε ομάδες έλαβαν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης και δώδεκα (12) από αυτές ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα, δίνοντας στην αγορά τεχνολογικές λύσεις για τους κλάδους των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, της υγείας, του τουρισμού, του gaming, του αθλητισμού.

Virtual Visits @ www.inventICT.gr [7]

Social Hangout  @ https://www.facebook.com/Invent4ICT/ [8]

Get in touch @   info@inventICT.gr