- INFOSTRAG - https://infostrag.gr -

Διαδικτυακή Εκδήλωση “Women in the Greek Entrepreneurial Ecosystem” του ΕΒΕΟ-ΕΜΠ // Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, 17:00-19:00

Το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) [1] του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στη διαδικτυακή εκδήλωση “Women in the Greek Entrepreneurial Ecosystem”, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Weekly Women Entrepreneurship (https://www.montclair.edu/entrepreneur/womens-entrepreneurship-week/ [2]), στις 11 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 με 19:00.

Αυτή η παγκόσμιας εμβέλειας πρωτοβουλία ξεκίνησε από τα Πανεπιστήμια του New Jersey στις ΗΠΑ που ασχολούνται με την Επιχειρηματικότητα. Φέτος διεξάγεται για 7η χρονιά με τη συμμετοχή περισσότερων από 140 πανεπιστημίων ανά τον κόσμο (ανάμεσα σε αυτά είναι  το Babson, University of Michigan, UNC, Princeton, Cornell, University of Iowa, SetonHall, Georgetown κλπ).

Από την Ελλάδα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμμετέχει το ΕΜΠ και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας  [1]της Σχολής Χημικών Μηχανικών σε συνεργασία με τη θερμοκοιτίδα ΕΠΙ.νοώ του ΕΜΠ [3]. Στόχος της εκδήλωσης είναι να προβάλλει σημαντικές πτυχές της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Ειδικότερα, θα επιχειρήσει να αναδείξει καινοτόμα εγχειρήματα έντασης γνώσης, τα οποία είτε βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα είτε αφορούν σε καθιερωμένες επιχειρήσεις και έχουν ιδρυθεί από γυναίκες (ή οι γυναίκες αποτελούν σημαντικό μέρος της ιδρυτικής τους ομάδας). Παράλληλα, έχει ως στόχο να εστιάσει και στις σημαντικότερες προκλήσεις για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, όπως και στις ευκαιρίες που πιθανόν αναδεικνύονται στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Ο σύνδεσμος για την απευθείας σύνδεση στην εκδήλωση είναι:  https://centralntua.webex.com/centralntua/j.php?MTID=mbd2b92d41242f136da62f24c28cee656 [4]

Για δική σας διευκόλυνση, μπορείτε να συνδεθείτε στον σύνδεσμο 15 λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδήλωση.

Την πρόσκληση στην εκδήλωση μπορείτε να τη βρείτε εδώ [5].

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ [6].

Η Ομάδα του ΕΒΕΟ-ΕΜΠ

[7]