Σεμινάρια Ερμούπολης 2013

Η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG (www.infostrag.gr) του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ  πραγματοποίησε και φέτος με επιτυχία Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας / Οικονομία της Γνώσης στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΝΕ/ΕΙΕ) στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το σεμινάριο διεξήχθη από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 στην Αίθουσα «Παρθενών» του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το σεμινάριο είχε τίτλο: «Η πρόκληση της εξόδου από την κρίση: Η δυνητική συνεισφορά των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και των Ενεργειακών Καινοτομιών»

Δείτε το Πρόγραμμα και τις Παρουσιάσεις του Σεμιναρίου

Δείτε φωτογραφίες από το Σεμινάριο

Κατεβάστε το πρόγραμμα του Σεμιναρίου

Κατεβάστε το συνολικό πρόγραμμα των Σεμιναρίων της Ερμούπολης του 2013

Tags: , , , , ,

8 Σχόλια to “Σεμινάρια Ερμούπολης 2013”

 1. ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΔΕΝΑΞΑΣ Απρίλιος 27, 2013 at 2:07 μμ #

  Θα επιθυμούσα τα φετεινά σεμινάρια να διέπονται από 2 στοιχεία :
  1. Να δίδεται η δυνατότητα στο κοινό που τα παρακολουθεί να υποβάλλει ερωτήσεις και να γεννώνται συζητήσεις, και όχι απλά να υπάρχει μια μικρή παρέα από καθηγητές που να υποβάλλει ο ένας στον άλλο τις απόψεις του.
  2. Σε ότι αφορά σεμινάρια που άπτονται ιστορικών θεμάτων, καλό θα ήταν να υπάρχει μια εθνοκεντρική προσέγγιση και δη αποτύπωση της ιστορικής αλήθειας, που φέρνει σε κάθε τομέα τη Χώρα μας, ως Μητέρα των πάντων. Παράδειγμα? Ας πούμε μια φορά στον κόσμο, και ας είναι σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο οτι η Χώρα μας δεν έχει Ιστορία 5000 χρόνων όπως πολλοί προσπαθούν να περάσουν, αλλά δεκάδων χιλιάδων χρόνων. Ας πούμε οτι το Βυζάντιο ήταν από το 330 μΧ ουσιαστικά Ελληνική Αυτοκρατορία! Και οτι στη Μικρασιατική Καταστροφή δεν υπήρξε καμμιά μάζωξη του κόσμου στις προκυμαίες με το εισιτήριο ανά χείρας, αλλά όλεθρος και τρόμος, και φωτιά και θάνατος και γεννοκτονία και βιασμοί και καταστροφές και λεηλασίες και μένος και οτι άλλο δεν χωρά ο ανθρώπινος νους! Αυτά τα ολίγα ως παραδείγματα. Ευχαριστώ πολύ.
  3. Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να αναδειχθούν οι σύγχρονοι Έλληνες επιστήμονες, ερευνητές, τεχνικοί κι εφευρέτες όπου Γης και τα σημαντικά – πρωτοποριακά έργα και ανακαλύψεις τους, που κανείς στο επίσημο Ελληνικό Κράτος δεν τους δίνει σημασία και γι’ αυτό το λόγο επωφελούνται άλλες Χώρες με αποτέλεσμα την ανάπτυξη και πρόοδο αυτών και την παραμονή της Χώρας μας σε συνθήκες παντός είδους ομηρίας.

 2. Μαριάννα Σιγάλα Απρίλιος 29, 2013 at 6:50 πμ #

  Καλημέρα σε όλους

  θα πρότινα΄λόγο της κατάστασης και της εποχής μια συνεδρία ή συζήτηση στο ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ανάπτυξη της κοινωνικής-βιώσιμης (και όχι μόνο πράσινης) επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

  π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία-φαρμακεία , car pooling-sharing
  μεχρι και παραδοσιακές επιχειρήσεις αναγκάζονται να αλλάξουν επιχειρηματικό μοντέλο
  http://www.hertzondemand.com/London/en-GB/Home

  http://socialactivism.gr/
   http://organosi20.gr/

  ελπίζω να τα πούμε στη Σύρο
  καλές γιορτές !
  Μαριάννα

 3. ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΕΑΣ Μάιος 5, 2013 at 5:58 μμ #

  Προτείνω τα θέματα
  1. «εκπαίδευση και καινοτομία» και
  2. «νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση».

 4. Γιάννης Φραγκιαδάκης Μάιος 15, 2013 at 3:11 μμ #

  Καθώς είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχω στη συνάντηση προετοιμασίας του σεμιναρίου, θέλω να σας ενημερώσω ότι σκοπεύω, αν το πρόγραμμα το επιτρέπει, να παρουσιάσω σκέψεις μου στην κατεύθυνση αξιοποίησης των ανοικτών δεδομένων στον εμπλουτισμό της αξιακής αλυσίδας του καταλυματικού και αγροτοτουριστικού προϊόντος.

  Συγχαρητήρια και για την φετινή σας προσπάθεια.

  Ευχαριστώ

  Γιάννης Φραγκιαδάκης

 5. Katerina Voutsina Μάιος 16, 2013 at 10:32 πμ #

  Καλησπέρα σε όλους!
  Εφόσον το πρόγραμμα του Σεμιναρίου το επιτρέπει, θα πρότεινα να υπάρχει και κάποιο θέμα αναφορικά με τη σημασία των online networks για τις επιχειρήσεις/ επιχειρηματίες.
  Ελπίζω να τα πούμε σύντομα από κοντά.
  Καλή συνέχεια!

 6. Panagiotis Kranidiotis Μάιος 16, 2013 at 11:22 πμ #

  Καλησπέρα,

  Αν υπάρχει το κατάλληλο ενδιαφέρον προτείνω μια παρουσίαση για την νέα επιχειρηματικότητα μέσω των Multi Merchant Service Provider ή αλλιώς των Παρόχων Συνάθροισης Υπηρεσιών (και Προϊόντων) με χρήση web και mobile εφαρμογών.

 7. Αναστασία Κωνσταντέλου Μάιος 17, 2013 at 12:04 μμ #

  Αγαπητοί φίλοι,
  Δυστυχώς λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν μπορώ να παρευρεθώ στη σημερινή συνάντηση. Σκοπεύω όμως να είμαι στη Σύρο τον Ιούλιο και να συμμετέχω στο σεμινάριο. Ως προς τη θεματολογία, μερικές ιδέες που έχω είναι οι εξής:

  1) Η κοινωνιολογία των open source κοινοτήτων (σπουδές, τρόποι εργασίας, συνήθειες, απασχόληση, κλπ)
  2) Θέματα που σχετίζονται με οικογενειακή επιχειρηματικότητα (π.χ. παράμετροι που επηρεάζουν τη διάθεση των απογόνων να ασχοληθούν με οικογενειακές επιχειρήσεις)

  Χαιρετισμούς και να είστε καλά!
  Α. Κωνσταντέλου

 8. Δημήτρης Ξενικός Μάιος 20, 2013 at 8:17 πμ #

  Καλημέρα παιδιά

  Υπάρχει στα σκαριά από το Υπουργείο ένα project με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια για παροχή ευρυζωνικότητας σε «Λευκές Περιοχές», ήτοι, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην (ηπειρωτική, κυρίως) Ελλάδα. Το έργο έχει αναγγελθεί πολλές φορές, σήμερα βρίσκεται πάλι σε εσωτερική επεξεργασία στο Υπουργείο.

  Θα μπορούσα να παρουσιάσω ποιές είναι αυτές οι γεωγραφικές περιοχές, τι υπηρεσίες προσφέρονται εκεί σήμερα, ποιοι πάροχοι ενεργοποιούνται εκεί, δημογραφικά και εταιρικά στοιχεία, κλπ.

  Επίσης, θα μπορούσα να αναφερθώ σε τεχνικές λύσεις, τις δυνατότητές τους, κόστη υλοποίησης, κλπ.

  Κι ακόμα, να πω και την άποψή μου για το πώς μπορεί κανείς να ξοδέψει 200 εκατομμύρια για να φτιάξει κάτι λογικό.

  Να είστε όλοι καλά,
  Δημήτρης Ξενικός

Leave a Reply

*