- INFOSTRAG - https://infostrag.gr -

Εκδήλωση ΕΠΙ.νοώ – ΕΜΠ: “Από την Έρευνα στην Επιχειρηματικότητα” – Τετάρτη 1/4/2015

Η Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ – ΕΜΠ (http://www.epinoo.gr/ [1]διοργανώνει την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και ώρα 16:00 στις εγκαταστάσεις της (οδός Βλαχάβα 6 -8 στο Μοναστηράκι) την εκδήλωση «Από την Έρευνα στην Επιχειρηματικότητα [2].

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι διττός. Αφενός σηματοδοτεί τα εγκαίνια του νέου χώρου που φιλοξενείται ο κόμβος και αφετέρου μέσω του περιεχομένου της ημερίδας θα αναδειχθούν τα κύρια θέματα που συνδέονται με τις δράσεις του κόμβου. Ειδικότερα, η εκδήλωση έχει σκοπό να προσεγγίσει το ζήτημα της σύνδεσης ανάμεσα στην έρευνα και την επιχειρηματικότητα φέρνοντας στο ίδιο «τραπέζι συζητήσεων» διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές από το ΕΜΠ, επιτυχημένα στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων, καθώς και εκπροσώπους φορέων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συζήτηση που θα διεξαχθεί θα προσπαθήσει ρεαλιστικά και λαμβάνοντας υπόψη τους σημερινούς περιορισμούς, εξωτερικούς και εσωτερικούς, να συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο για τα εργαλεία που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή ώστε να κινηθούμε προς την γεφύρωση της απόστασης, μεταξύ έρευνας και δυνητικής αξιοποίησής της μέσω επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση αυτή έχουν προσκληθεί ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Γκόλιας καθώς και ο Διευθυντής του ΕΠΙΣΕΥ κ. Ιωάννης Βασιλείου, οι οποίοι και θα απευθύνουν χαιρετισμούς.

Στην πρώτη ενότητα με θέμα “Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα: ένα τοπίο που αλλάζει – Πρωτοβουλίες & Τάσεις”, θα υπάρξουν εισηγήσεις από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ κ. Γιάννη Καλογήρου, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΤΑ κ. Αλέξη Γαληνό.

Στην δεύτερη ενότητα θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με θέμα τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα στην οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από το ΕΜΠ όπως οι Σπυρίδων Μαυράκος, Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ΕΜΠ,  Βασίλειος Μάγκλαρης Καθηγητής ΕΜΠ, σχολή ΗΜΜΥ Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής και Νεκτάριος Κοζύρης Καθηγητής ΕΜΠ, Αντιπρόεδρος ΕΕΛ/ΛΑΚ, ~okeanos cloud & synnefo.org [3] project founder με σκοπό να κάνουν μια ανάλυση αναφορικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την έρευνα στο ΕΜΠ. Ακολούθως,θα συμμετέχουν διακεκριμένα στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων, όπως οι Θωμάς Ανδρουλάκης Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Δημήτρης Μπουφούνος, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, πρώην Διευθυντικό στέλεχος της Αλουμίνιον της Ελλάδος και ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Δρ. Μηχανικός, οι οποίοι θα αναλύσουν την οπτική των επιχειρήσεων πάνω στο θέμα. Τη συζήτηση, η οποία θα ολοκληρωθεί σε δύο γύρους, θα συντονίσει ο Επίκουρος Καθηγητης ΕΜΠ κ. Άγγελος Τσακανίκας.

Για εγγραφή: http://www.epinoo.gr/events/02-2/ [4]