- INFOSTRAG - https://infostrag.gr -

Εκδήλωση του ΙΚΥ: «Αναδυόμενες Επιστημονικές και Τεχνολογικές περιοχές: σχέσεις με τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας» // 22 Ιανουαρίου 2020

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) [1] και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ) διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Αναδυόμενες Επιστημονικές και Τεχνολογικές περιοχές: Σχέσεις με τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:00, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών [2](Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής του George Washington University Νίκος Βονόρτας (Institute for International Science and Technology Policy & Department of Economics). Η ομιλία του είχε ως θέμα: “Προκλήσεις Δημόσιας Πολιτικής και Διλήμματα Επιστημονικού Δυναμικού στην Οικονομία της Γνώσης”.

Ακολούθησε η διεξαγωγή των ακόλουθων δύο στρογγυλών τραπεζιών:

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα μελέτης σχετικής με τα χαρακτηριστικά των υποτρόφων του ΙΚΥ και τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας που εκπονήθηκε από το ΕΒΕΟ/ΕΜΠ σε συνεργασία με το ΙΚΥ.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ. [3]