- INFOSTRAG - https://infostrag.gr -

Θεόδωρος Καρούνος

[1]

Ο Θεόδωρος Καρούνος γεννήθηκε στον Μπαρσινίκο, ένα χωριό κοντά στο Μυστρά, το 1953. Αποφοίτησε από την Σιβιτανίδειο Μέση Τεχνική Σχολή το 1970 κι έλαβε το απολυτήριο Λυκείου από το High School Equivalency Program του SUNY το 1975.  Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Κοινωνικών Σπουδών του School of Contemporary Studies στο City University of New York το 1979 κι έλαβε το Πτυχίο (Bachelor of Science) Επιστήμης Η/Υ από το New York Institute of Technology το 1983 καθώς και το Master of Science in Information Systems από το Polytechnic University, στη Νέα Υόρκη το 1985.

Από το 1984 έως το 1987 εργαζόταν ως Αναλυτής Συστημάτων στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων & Δοκιμών Νέων Προϊόντων της ΙΒΜ, Poughipsie, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ με αντικείμενο την δοκιμή, προσαρμογή και τον έλεγχο νέων εργαλείων διαχείρισης δικτύων στο διεθνές εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας.

Από το 1987 έως το 1990 ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την υποστήριξη συστημάτων πληροφορικής της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής (ΥΑΠ) του Υπουργείου Προεδρίας, καθώς και Σύμβουλος Πληροφορικής του Υπουργού Εσωτερικών.

Από το 1990 έως το 2002  ήταν Ερευνητής Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τεχνικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων (Network Management & Optimal Design Laboratory – NETMODE) [2] του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Η/Υ, Τομέας Πληροφορικής.

Από το 1995 έως το 2001 υπήρξε Διευθυντής του Κέντρου Δικτύων (ΚΕΔ) [3] του ΕΜΠ, με  κύρια ευθύνη την οργάνωση και λειτουργία του ΚΕΔ που αποτελείται από το Τμήμα υποστήριξης υπηρεσιών δικτύου δεδομένων, το Τμήμα υποστήριξης υπηρεσιών τηλεφωνικού δικτύου, το Τμήμα ποιοτικού ελέγχου & υποστήριξης και το Τμήμα έρευνας & ανάπτυξης.

Την περίοδο 1995-2000 συμμετείχε στην ίδρυση του GU-NET (Greek Universities Network) [4],  εκπροσώπησε το ΕΜΠ στη διοικούσα επιτροπή και ήταν μέλος της τεχνικής επιτροπής.

Από το 2000 έως το 2002  ήταν Εμπειρογνώμων των Υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης του Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας”

Από το 1995 ήταν Τεχνικός Υπεύθυνος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας(ΕΔΕΤ), [5] με κύρια ευθύνη το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παρακολούθηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε συνεργασία με τους τεχνικούς των φορέων (18 ΑΕΙ, 14 ΤΕΙ, 15 Ερευνητικά Κέντρα), ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2001 έως τον Δεκέμβριο 2002  ήταν Γενικός Διευθυντής του ΕΔΕΤ.

Απο τον Δεκέμβριο του 2002 έως τον Δεκέμβριο 2004 ήταν Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Κοινωνίας της Πληροφορίας [6].

Τον Δεκέμβριο του 2004 τοποθετήθηκε στη θέση του ειδικού διδακτικού προσωπικού στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών  στο  Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων (Network Management & Optimal Design Laboratory – NETMODE). [2]